Lokeren stelt voormalig Heerenveen-trainer Sollied aan

29 oktober 2018, 14:41

Sporting Lokeren heeft in voormalig Heerenveen-trainer Trond Sollied de nieuwe trainer gevonden. De Belgische club brak zondag nog met Peter Maes en heeft razendsnel diens opvolger gepresenteerd. De Belgische laagvlieger heeft alleen een mondeling akkoord bereikt met de Noor, waardoor verdere details nog niet rond zijn gekomen.

Dat meldt de club via de officiële kanalen. 'Een aantal details moet nog worden geregeld. Van zodra die zijn afgerond, volgt meer info. Hoe dan ook blijft Arnar Vidarsson verantwoordelijk voor de wedstrijdvoorbereiding naar de wedstrijd toe van donderdag tegen Anderlecht. Hij zal op dinsdag en woensdag de training leiden en zal tijdens die wedstrijd ook op de bank zitten als interim-trainer', laat de club in een statement weten.

Maes zat afgelopen week een nacht in de cel, vermoedelijk vanwege zijn banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. Hij heeft in elk geval een auto gekocht bij de garage die eerder betrokken was bij de Belgische zaak en is nog altijd verdachte. Onduidelijk is welke rol hij heeft gehad in het schandaal. Hoewel de club bij het ontslagbericht met geen woord repte over deze kwestie, heeft dat naast de mindere sportieve resultaten ongetwijfeld meegespeeld.

Sollied, die in 2009 met SC Heerenveen de beker won, was de laatste vijf jaren niet meer actief in de voetballerij vanwege privé-omstandigheden. Eerder was hij werkzaam bij onder anderen AA Gent en Club Brugge, waarmee hij een goede naam opbouwde in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen