Van Bommel wil met PSV eindelijk weer succes boeken in beker

29 oktober 2018, 14:53

Mark van Bommel neemt de KNVB Beker dit seizoen bloedserieus. Hoewel de Eindhovenaren de prijs al sinds 2012 niet meer pakten, denkt de oefenmeester niet dat dat aan de beleving ligt. Het duel met RKC Waalwijk dinsdagavond neemt de coach in elk geval bijzonder serieus. "Ik nam de beker altijd even serieus. En dat was bij mijn teamgenoten niet anders", blikt hij terug op zijn eigen tijd als speler.

Hoewel de treffen met de nummer vijftien in de Eerste Divisie tussen belangrijke Eredivisie- en Champions League-duels valt, wil de coach geen verslapping zien. "Natuurlijk wil je kampioen worden maar je wilt ook de beker winnen. Hoe dat statistisch zit? Ik hoorde dat we het statistisch gezien ook slecht deden bij FC Groningen. Die statistieken kunnen na het weekend ook de prullenbak in", vertelt hij op de clubsite over het moeizame verleden in de beker de laatste seizoenen.

{image[329791][right-half][]}Bergwijn

Of de geblesseerde Steven Bergwijn terugkeert dinsdagavond wist Van Bommel nog niet. Verder is de selectie van de Eindhovenaren wel fit. "Wij hebben verschillende manieren om de jongens fit te houden. Als trainer is het volgens mij het belangrijkste om heel goed naar de spelers te luisteren en om te observeren. Hard trainen moet je altijd", vindt hij.

Van onderschatting zal in elk geval geen sprake zijn tegen RKC Waalwijk, waar Fred Grim aan het roer staat. "Zij hebben een leuke ploeg voor de Eerste Divisie. Grim wil graag voetballen en opbouwen", weet de oefenmeester van PSV. In de eerste ronde rekenden de Eindhovenaren met 0-4 af bij Excelsior Maassluis, terwijl RKC voor een stuntje zorgde tegen NAC Breda (2-0).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen