Politie: helikoptercrash Leicester niet vanwege politiedrone

29 oktober 2018, 15:51

De heliktopercrash bij Leicester City is niet veroorzaakt door een politiedrone. Die 'geruchten' deden de ronde, maar zijn maandag ontkend door de politie. Op het moment van de crash, waarbij Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha en nog vier anderen het leven lieten, was de drone namelijk alweer op de grond.

De onderzoekers van het Air Accidents Investigation Branch (AAIB) hebben de zwarte doos geborgen en gaan onderzoek verrichten naar de oorzaak van de crash. In een officieel statement laat de politie weten dat de drone in elk geval niet voor de crash heeft gezorgd. De helikopter kreeg vlak na het opstijgen grote problemen en kon nog maar net uit het stadion komen, waarna het alsnog neerstortte en in brand vloog.

De Italiaanse fabrikant heeft al laten weten eveneens volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Daarbij liet de eigenaar van Leicester City het leven, zo bevestigde de club zondagavond. Nursara Suknamai, Kaveporn Punpare, piloot Eric Swaffer en Izabela Roza Lechowicz zijn de andere slachtoffers. De voetbalwereld heeft zijn medeleven [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340702/voetbalwereld-treurt-om-overlijden-srivaddhanaprabha/,_blank,betuigd], terwijl alle wedstrijden van The Foxes de komende dagen zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340698/bekerduel-leicester-afgelast-wegens-overlijden-voorzitter/,_blank,afgelast].

Supporters kunnen in een condoleance-register hun afscheidsbericht achter laten en ook kunnen ze in het stadion dinsdagavond hun respect tonen voor Srivaddhanaprabha. Onder zijn leiding werd de club in 2015/16 kampioen van Engeland. Het was de eerste landstitel uit de clubhistorie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen