Real Madrid zet Lopetegui op straat, Solari voorlopige opvolger

29 oktober 2018, 20:55   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 09:02

Real Madrid heeft Julen Lopetegui ontslagen. De Koninklijke communiceert dat maandagavond via de officiële kanalen. 'Er is een grote wanverhouding tussen de kwaliteit van de selectie, met liefst acht genomineerden voor de Gouden Bal, en de prestaties', staat in het statement. Tot er een opvolger is gevonden, neemt Solari (trainer het B-team Castilla) voorlopig de honneurs waar in Santiago Bernabeu.

Lopetegui hield het slechts veertien wedstrijden vol bij Real Madrid, dat onder zijn leiding zes keer won en evenzoveel keer verloor. De pijnlijke nederlaag van zondag in El Clasico tegen FC Barcelona (5-1) werd Lopetegui fataal.

De 52-jarige Spanjaard werd met veel bombarie binnengehaald. In aanloop naar het WK in Rusland presenteerde Real Madrid Lopetegui als opvolger van de vertrokken Zinedine Zidane. De consternatie die ontstond kostte Lopetegui het WK als bondscoach van Spanje.

Een opvolger heeft Real Madrid nog niet gevonden. Antonio Conte leek de favoriet, maar hij weigerde het aanbod om meerdere redenen, aldus Madrileense media. De Italiaan wil voor langer dan anderhalf jaar tekenen én hij wil zijn eigen assistenten meenemen. Real-voorzitter Florentino Perez ziet dat niet zitten. Nu zou België moeten vrezen dat de Champions League-winnaar aanklopt voor Roberto Martinez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen