Manchester City klopt Spurs op dramatisch NFL-veld

29 oktober 2018, 22:57

Manchester City heeft in de Premier League de topper van Tottenham Hotspur gewonnen. Op Wembley werd het 0-1 voor de ploeg van Pep Guardiola. Voor, tijdens en na het duel ging het vooral over de dramatische grasmat waarop Tottenham en City speelden.

Een dag eerder was Wembley het decor van een wedstrijd uit de Amerikaanse NFL. De yardlijnen van een American Football-wedstrijd stonden nog in de grasmat. Ook het logo van de NFL was een stille getuige geweest van het duel tussen de Philadelphia Eagles en de Jacksonville Jaguars.

De 0-1 van Manchester City in de zesde minuut leed niet onder het horrorveld. Doelman Ederson verstuurde een prefect lange trap op Raheem Sterling, die zijn man uitspeelde in de zestien en Riyad Mahrez bediende. De Algerijn droeg zijn doelpunt op aan Vichai Srivaddhanaprabha, de omgekomen eigenaar van Mahrez' oude club Leicester City.

Lang hield Manchester City de Spurs in zijn greep. The Citizens zetten de thuisploeg goed vast en dat maakte het extra moeilijk voor Tottenham om in de wedstrijd te komen. City kreeg kansen op de 0-2, mede omdat de defensie van Tottenham kwetsbaar was. De kampioen van Engeland verzuimde echter om de trekker over te halen.

Op een grote kans van Harry Kane na bleef City vrij eenvoudig overeind. Tottenham miste ook de creativiteit om vaker gevaarlijk te worden. Mauricio Pochettino gaf Christian Eriksen en wilde nog niet met Dele Alli - hij komt terug van een hamstringblessure - in de basis starten. Pas in de slotfase bracht Pochettino het duo binnen de lijnen. Dat was het startschot van een slotoffensief van Tottenham. Op aangeven van Alli kreeg Erik Lamela een enorme kans. Alleen voor Ederson moest hij scoren, maar de aanvaller schoot jammerlijk over. Mede omdat de bal opstuiterde door de hobbels in het veld.

Het was de grootste kans de op de gelijkmaker. City slaagde erin om de zege over de streep te trekken en daardoor de koppositie op doelsaldo te heroveren van Liverpool. Tottenham staat vijfde, met vijf punten achterstand op City en Liverpool

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen