'Cocu officieel nog niet op straat gezet door Fenerbahçe'

30 oktober 2018, 09:06

Phillip Cocu werd zondag uit zijn functie ontheven, maar de 48-jarige trainer is nog niet officieel ontslagen door Fenerbahçe. Tot het ontslag juridisch is afgerond, maakt de Turkse topclub geen gebruik meer van de diensten van Cocu. Toch verdwijnt de Nederlandse invloed niet helemaal bij Fenerbahçe: Chris van der Weerden en Erwin Koeman nemen voorlopig de honneurs waar.

De Telegraaf meldt dat het tweetal in elk geval de komende dagen mag aanblijven. Dat betekent dat zij langs de lijn zullen staan als Fenerbahçe vrijdagavond de Turkse kraker tegen het Galatasaray van Ryan Donk en de Rotterdamse Kaapverdiaan Garry Rodrigues speelt. De Nederlandse assistenten werden - net als Cocu - de afgelopen zomer naar Istanboel gehaald.

Afgelopen zondag viel het doek voor Cocu, al is het papierwerk dus nog niet afgerond. De 1-3 nederlaag tegen Ankargücü was de druppel die de emmer liet overlopen. Clubpresident Ali Koc sprak lange tijd het vertrouwen uit in de Nederlandse trainer, maar na het achtste (!) puntenverlies in tien speelrondes was hij genoodzaakt om afscheid te nemen van de oud-trainer van PSV.

Lees ook: Cocu per direct ontslagen door Fenerbahçe

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen