Van Bommel maakt zich geen zorgen over Nederlandse trainers

30 oktober 2018, 08:14   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 11:03

Mark van Bommel maakt zich geen zorgen over de toekomst van Nederlandse trainers in het buitenland. De afgelopen jaren mislukten een hoop Nederlandse coaches in grote Europese competities. Het meest recente voorbeeld is Phillip Cocu, die na succesvolle jaren bij PSV zondag al vroeg in het seizoen uit zijn functie werd ontheven door Fenerbahçe.

De huidige oefenmeester van PSV denkt dat de tegenvallende prestaties van de Nederlandse trainers slechts 'een fase' zijn. "Wij haalden in 2010 de WK-finale, toen wilden heel veel landen Nederlandse trainers hebben. Zoals dat daarna gold voor Spanjaarden, Duitsers en nu ongetwijfeld Fransen. Dat wil echter niet zeggen dat Nederlandse trainers nu nooit meer een kans krijgen of überhaupt geen succes meer kunnen behalen. Kijk maar naar het verleden", zegt Van Bommel in De Telegraaf.

Dat Nederlandse trainers op dit moment niet in trek zijn, baart Van Bommel geen zorgen. "Je hebt altijd momenten dat het even niet loopt. Als er zo weer drie coaches zijn die het hartstikke goed doen, praat iedereen weer anders. Dat hoort ook bij voetbal. Je ziet het ook bij het Nederlands elftal. Vorig jaar zei iedereen: 'oeh, dat wordt lastig'. Nu zeggen we na drie goede wedstrijden gelijk weer dat we de top aankunnen. We moeten gewoon niet te hard van stapel lopen. Zowel naar beneden, als naar boven."

Naast Cocu werden de afgelopen seizoenen meer Nederlandse trainers in het buitenland vroegtijdig ontslagen. Voorbeelden hiervan zijn Frank de Boer (Internazionale, Crystal Palace), Peter Bosz (Borussia Dortmund) en Ronald Koeman (Everton).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen