Kritiek op Kuipers: "Hij doet of hij boven God verheven is"

30 oktober 2018, 09:05

Gedurende het WK was Björn Kuipers mateloos populair in Nederland, maar de kritiek op de 45-jarige arbiter zwelt de laatste weken aan. De scheidsrechter maakte onlangs geen goede beurt bij FC Utrecht - NAC Breda en ook zijn optreden in De Klassieker is hem op veel kritiek te komen staan. Voor oud-arbiter Dick Jol is de maat vol.

"Kuipers doet of hij boven God verheven is", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Critici zeggen dat Kuipers tijdens Ajax - Feyenoord niet consequent was in zijn beslissingen. Ook de samenwerking met de VAR liet te wensen over. "Hij gaat boven de wet staan. Maar zo werkt het niet. Hij denkt dat hij onaantastbaar is. Zo moet hij niet zijn. Of het beste er bij Kuipers af is? Daar lijkt het op. Hij zwabbert en is niet meer duidelijk."

Drie weken geleden gaf Kuipers een onterechte strafschop aan FC Utrecht. Aanvankelijk zei de arbiter achter zijn beslissing te staan, later gaf hij zijn fout alsnog toe. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende zegt dat Kuipers' houding ergernis opwekt. "Het is toch te gek voor woorden dat je een week nodig hebt om een fout toe te geven? Dat gaat mensen irriteren. Kritisch publiek kun je niet in de maling nemen.''

Lees ookVan Hanegem stoorde zich enorm aan 'Koning Kuipers'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen