Guardiola: "Op een goede grasmat had Lamela gescoord"

30 oktober 2018, 08:58   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 09:03

Na de topper tussen Tottenham Hotspur en Manchester City (0-1) ging het vooral over de erbarmelijke staat van de grasmat waarop de Engelse topploegen de wedstrijd afwerkten. City-trainer Pep Guardiola denkt dat er door het slechte veld fouten gemaakt werden die gewoonlijk niet zouden worden gemaakt. Tien minuten voor tijd miste Erik Lamela een dot van een kans op de 1-1.

Doordat Wembley een dag voor de Engelse kraker het decor was van een wedstrijd uit de Amerikaanse NFL, was het veld flink beschadigd. Hoewel Guardiola liever niet weer op zo'n slechte grasmat speelt, denkt hij dat het veld op Wembley zijn ploeg heeft gered. "Lamela had een open kans, maar door het gras scoorde hij niet", zegt de oefenmeester in Engelse media. "Op een goede grasmat had Lamela gescoord. Toen de bal zijn richting uitging, riep ik 'goal', maar hij miste. In de herhaling is te zien dat de bal opstuitert vlak voor hij 'm met zijn voet raakt."

Door de misser van Lamela won Manchester City de wedstrijd met 0-1, waardoor The Citizens weer koploper van de Premier League zijn. "Het is gezien de omstandigheden en de kwaliteiten van de tegenstander een goede overwinning. Ik wil beide teams feliciteren", besluit Guardiola.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen