Wie zijn de belangrijkste kandidaten om Lopetegui op te volgen?

30 oktober 2018, 15:36

De grote zoektocht van Real Madrid naar een opvolger voor Julen Lopetegui is begonnen. Zo middenin het seizoen is dat geen eenvoudige onderneming. Rondom Santiago Bernabeu wordt volop gespeculeerd. Van Antonio Conte tot José Mourinho, en van Roberto Martinez tot Guti. FCUpdate.nl zet de belangrijkste namen op een rijtje

{image[312387][right-half][]}Antonio Conte

Antonio Conte was lange tijd favoriet. Florentino Perez wilde hem definitief strikken, alvorens hij Lopetegui op straat zette. Maar de flamboyante voorzitter ving tot nu toe bot bij de Italiaanse coach, die zonder club zit. Volgens Madrileense media wil Conte een contract dat hem langer dan anderhalf jaar aan Real Madrid bindt. Ook wil hij zijn eigen assistenten meenemen naar Santiago Bernabeu. Perez veegde die eisen (voorlopig) van tafel. Ook zou Conte's contractuele situatie bij Chelsea, waar de trainer vorig jaar werd ontslagen, een rol spelen. Conte zelf is volgens Marca best bereid om zijn ontslagpremie van tien miljoen euro te laten vallen. Toch staat zijn komst voorlopig geparkeerd en bekijkt Perez gedwongen zijn andere mogelijkheden.

Roberto Martinez

Als het aan Real Madrid-legende Jorge Valdano ligt, vult Roberto Martinez de vacature in. De voormalig speler en technisch directeur van Real denkt dat de huidige bondscoach van België kan zorgen voor de ommekeer. "Conte heeft prestige omdat hij in verschillende landen al titels heeft gepakt, maar Martinez kan zich beter aanpassen aan de ploeg dan Antonio Conte", aldus Valdano tegen Onda Cero. In België zijn ze bekend met de geruchten, maar hing Real Madrid tot in ieder geval maandag nog niet aan de lijn. "Ik denk dat Martinez me wel zou bellen mocht het zover zijn", aldus Chris van Puyvelde, de technisch directeur van de Belgische bond (KBVB) die maandag afzwaaide, tegen Sporza. De KBVB moet er ook niet aan denken dat na het vertrek van assistent-bondscoach Thierry Henry naar AS Monaco, Martinez de lokroep ook niet kan weerstaan.

{image[325761][right-half][]}Arsène Wenger

Zijn naam viel in het verleden wel vaker als Real Madrid een nieuwe trainer zocht. Arsène Wenger erkende zelf dat hij de Koninklijke meerdere keren had afgewezen. Hij bleef 'zijn' Arsenal trouw. Wenger vertelde dit jaar ook dat hij als kleine jongen al dol was op Real Madrid. Toen Real speurde naar een opvolger voor Zidane, werd Le Professeur al genoemd. Nu Lopetegui na veertien wedstrijden alweer ontslagen is, kan het alsnog. De 68-jarige Fransman heeft geen club en is weer klaar om aan de slag te gaan. Hij sprak ook de verwachting uit dat hij in januari alweer een nieuwe club zou hebben. Maar misschien wordt dat wel twee maanden eerder.

Santiago Solari

Of gokt Perez met Santiago Solari op het scenario Zinedine Zidane? Bijna drie jaar geleden volgde Zidane Rafael Benitez op, die na een 0-4 nederlaag tegen FC Barcelona zijn koffers ook moest pakken. Het was voor Zidane zijn eerste klus als hoofdcoach, vier maanden later won hij in Milaan de Champions League. Real Madrid liet Zizou rijpen als trainer van Real Madrid Castilla, de Madrileense opleidingsploeg. Voor Solari stippelde Madrid dezelfde weg uit. De Argentijn werkte vijfenhalf jaar in de jeugdopleiding, en was sinds de zomer van 2016 trainer van Castilla. Als ad interim leidt de oud-speler van Real in ieder geval het bekerduel van woensdag met UD Melilla en de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Real Valladolid. Wat als de dolende houder van de Champions League onder Solari weer tekenen van leven geeft?

{image[328408][right-half][]}José Mourinho

Het kan ook dat Solari de tijd moet overbruggen totdat José Mourinho zijn ontslag krijgt bij Manchester United. Het zou Perez' grote wens zijn om de Portugees terug te halen, zeker nu Conte in de wachtkamer zit. "Hij wil een trainer met harde hand die de kleedkamer weer een beetje op orde brengt en de vedetten aan het spelen krijgt", zei Spaans voetbalkenner Edwin Winkels bij de NOS. Al is het maar de vraag of iedereen daarop zit te wachten. Sergio Ramos zei na de verloren Clasico dat je respect moet verdienen, en niet moet opleggen. Er zou echter al eerder contact zijn geweest tussen Real en de Portugees over een terugkeer. Zelf opstappen is voor Mourinho uit financieel oogpunt geen optie. Manchester United moet hem de bons geven en dan staat niets een sensationele rentree in de weg.

Guti

Net als Solari kent Guti Real Madrid door en door. De 41-jarige Spanjaard met 542 wedstrijden voor Real in de benen was succesvol jeugdtrainer in de opleiding van de Madrilenen. Guti was vanwege zijn achtergrond al kandidaat om Zidane's erfenis over te nemen. Nadat Lopetegui tekende, vertrok Guti naar Besiktas als assistent-trainer. Ervaring als hoofdcoach heeft hij dus nog steeds niet, maar dat had Zidane ook niet. En Besiktas zal ook niet in de weg liggen, als Real concreet wordt. Voorzitter Fikret Orman zei dat hij juist trots zou zijn als Guti bij Real tekent. Onhaalbaar is hij dus zeker niet.

{image[320598][right-half][]}Mauricio Pochettino

Na het plotselinge vertrek van Zidane gold Mauricio Pochettino als belangrijke favoriet. In de zomer zegde de Argentijn Real af, omdat hij net had bijgetekend bij Tottenham Hotspur. Maar op het moment voelt Pochettino zich niet prettig bij de Spurs, ondanks een redelijke start in de Premier League. Pochettino voelde zich nog nooit zo slecht in de vijf jaar dat hij bij Tottenham werkt. Er heerst teleurstelling, omdat volgens hem de club onvoldoende gefocust is op het winnen van wedstrijden. Pochettino zegt dat Tottenham druk is met andere problemen oplossen, zoals de oplevering van het nieuwe stadion. De Londenaren zouden de nieuwe thuishaven al aan het begin van het seizoen betreden, maar tot teleurstelling van Pochettino speelt Tottenham nog steeds op Wembley. Kan Real Madrid van die onvrede profiteren?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen