De Gier: "Dit kom zelfs harder aan dan menig mens denkt"

30 oktober 2018, 11:31   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 11:45

Het is crisis in Nijmegen. NEC ging afgelopen vrijdag met liefst 1-5 onderuit tegen TOP Oss en is voorlopig afgehaakt in de titelstrijd. Jack de Gier weet dat er iets moet veranderen om de crisis te bezweren. De oefenmeester vindt dat NEC te veel doelpunten incasseert en overweegt een defensievere speelstijl.

"We krijgen te veel doelpunten tegen. Daar moeten we mee aan de bak. Dan zullen we misschien wel minder spectaculair gaan spelen", verklapt De Gier. NEC kreeg in elf wedstrijden al negentien tegendoelpunten. "Ik denk na over de speelwijze. Ik sta open voor nieuwe ideeën. Maar ik vind niet dat we bijvoorbeeld thuis tegen Oss op eigen helft kunnen gaan spelen. Dat zit niet in mijn karakter."

De verslagenheid was groot bij de Nijmegenaren na de ontluisterende nederlaag in De Goffert. Het publiek maakte na de afstraffing in woord en gebaar duidelijk dat het snel anders moet. "Bij NEC is altijd druk. Als we niet presteren, dan krijgen we kritiek. Dat is lastig. Aan de andere kant maakt dat NEC ook een mooie club. Als mensen kritisch zijn, zijn ze ook betrokken", zegt De Gier in De Gelderlander.

De oefenmeester wil met NEC terug naar de basis. "We zullen eerst lelijke wedstrijden moeten winnen. Dan komt het vertrouwen weer terug. Mooi spelen en verliezen, daar heb ik geen zin in." Donderdag speelt NEC in de KNVB Beker tegen Fortuna Sittard, drie dagen later volgt een thuisduel met Jong AZ.

Lees ookNEC verliest met 1-5: "Pijnlijkste nederlaag ooit"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen