Geschorste Nijholt denkt dat slechte reputatie hem kaarten kost

30 oktober 2018, 11:54

Het seizoen is nog jong, maar Gianluca Nijholt zit komend weekend een schorsing uit omdat hij al vijf keer gele kaarten ontving. De middenvelder van NAC is ervan overtuigd dat in elk geval een aantal van deze gele kaarten niet gegeven had moeten worden. Nijholt denkt dat hij bij scheidsrechters een naam heeft opgebouwd en derhalve vaak op de bon geslingerd wordt.

"De laatste weken heb ik gele kaarten gekregen die helemaal nergens op sloegen", zegt de middenvelder tegen BN De Stem. Tegen PSV ontving Nijholt geel voor opstootje waarbij hij niet betrokken was. "Tegenwoordig kunnen ze alles terugdraaien, alles bekijken, maar laat je wel dit toe. In beroep gaan tegen een gele kaart kan niet, omdat die regel niet bestaat. Nu zie je dat zo'n kaart cruciaal is, ik baal er ontzettend van", baalt hij.

Nijholt kreeg het afgelopen weekend tegen ADO Den Haag zijn vijfde kaart van het seizoen. Ook deze prent was onterecht, meent de NAC'er. "Als je een aantal jaar in Nederland speelt, krijg je op een gegeven moment een naam. Ik hoor wel eens wat. Hoe? Ik ken scheidsrechters persoonlijk, die vertellen mij dat. Als je AC Milan analyseert van twintig jaar geleden, zie je dat ook bij Gattuso. Vandaag ben ik Gattuso. Dat gaat nu eenmaal zo."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen