Onthutsend slecht PSV blameert zich in eigen huis tegen RKC

30 oktober 2018, 21:06   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 22:51

RKC heeft voor een gigantisch stunt gezorgd in het bekertoernooi. Op bezoek bij PSV, dat met elf nieuwe namen aan de aftrap verscheen, wonnen de Waalwijkers na ruim 120 minuten voetbal met 2-3. Goudhaantje was Darren Maatsen, die de zwakke Eindhovense defensie pijnlijk te kijk zette. Het is voor PSV de eerste thuisnederlaag tegen een Nederlandse ploeg sinds 18 september 2016.

Toen er halverwege een ruststand van 1-1 op het scorebord stond, klonk er toch veelal onvrede vanaf de tribunes van het Philips Stadion. De PSV-supporters die de moeite hadden genomen om op een koude en regenachtige avond naar het bekerduel met RKC te komen, hoopten op frivool spel en veel goals, maar zagen vooral een onthutsend zwak elftal op het veld.

Dat elftal bestond overigens uit elf nieuwe namen, alle basisspelers van PSV kregen rust van trainer Mark van Bommel. Dat pakte al binnen een minuut positief uit - al hielp doelman Etienne Vaessen PSV behoorlijk. Hij blunderde op een eenvoudige inzet van Érick Gutiérrez: 1-0. De jonge basisspelers leken een gemakkelijke avond te krijgen om zichzelf veelvoudig te kunnen laten zien.

Maar dat liep toch even anders in Eindhoven. Het tempo was laag, passes kwamen niet aan en het ontbrak aan concentratie. Twee zwakke pionnen waren linksback Aziz Behich en inmiddels bekende invaller Mauro Júnior, die continu de bal verloor en vaak voor eigen succes ging.

Hoewel het spel van PSV er niet beter op werd en een teleurstellende aanvoerder Bart Ramselaar na een uur al werd gewisseld door Van Bommel, hielp Vaessen de thuisploeg opnieuw in het zadel. Hij leverde de bal zomaar in en zag vervolgens Mauro zijn fout moeiteloos afstraffen.

Met nog maar een kwartier op de klok leek het gespeeld, maar RKC knokte zich opnieuw terug. Na een paar grote kansen schoof Darren Maatsen de bal in blessuretijd langs Eloy Room: 2-2. Iedereen kon zich gaan opmaken voor een verlenging in Eindhoven.

PSV drong in de slotfase nog met alles en iedereen aan en werd nog even dreigend via de zijkanten, maar kon geen vuist maken voorin. Daarmee is het bekeravontuur vroegtijdig ten einde gekomen, terwijl RKC reden heeft voor een feestje.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Eloy Room 6; Dirk Abels 7, Trent Sainsbury 5 (99. Armando Obispo -), Nicolas Isimat-Mirin 5, Aziz Behich 4; Dante Rigo 5, Érick Gutiérrez 6, Bart Ramselaar 5 (62. Donyell Malen 6); Mauro Júnior 5 (97. Hirving Lozano -), Matthias Verreth 6, Cody Gakpo 7 (67. Ramon Pascal Lundqvist 6)

RKC: Etienne Vaessen 4, Juriën Gaari 6, Ingo van Weert 7, Henrico Drost 6, Paul Quasten 6; Nikki Baggerman 6, Kevin Vermeulen 7 (100. Hans Mulder -), Emil Hansson 5 (73. Anas Tahiri -); Dylan Seys 7 (81. Saïd Bakari -), Jari Koenraat 6 (81. Ezra Walian -), Darren Maatsen 8

Man of the match: Darren Maatsen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen