Maatsen na stunt: "Mooi dat je jezelf kan meten met Barcelona"

30 oktober 2018, 21:30

Met Darren Maatsen als grote uitblinker zorgde RKC Waalwijk voor een stunt van jewelste door Eredivisiekoploper PSV in Eindhoven uit het bekertoernooi te knikkeren (2-3). Maatsen maakte twee treffers en kan uiteraard zijn geluk niet op. "Mooi dat je jezelf kan meten met Barcelona."

PSV is nog altijd foutloos in de Eredivisie en verloor tot vanavond alleen in de Champions League van FC Barcelona en Internazionale. RKC mag zich nu ook eventjes in dat rijtje schalen, met Maatsen als Messi. De rappe buitenspeler is voor de camera van FOX Sports duidelijk trots op zijn medespelers. "We zijn tot nog toe de enige ploeg die PSV heeft laten verliezen in Nederland. En dat op deze manier. Mooi dat je jezelf kan meten met Barcelona", klinkt het met een knipoog.

Wie na de eerste dertig seconden dacht dat RKC zou winnen in Eindhoven, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toen stond PSV na een fout van RKC-keeper Etienne Vaessen al op voorsprong. "Ik had de bal nog niet aangeraakt, dus we voelden even de bui hangen", erkent Maatsen. "We zijn gelukkig niet in de war geraakt en dan hou je een goed gevoel over in de tweede helft."

Dankzij de gelijkmaker in blessuretijd en de winnende treffer in de verlening kroont Maatsen zich tot matchwinner in het Philips Stadion. Hij wil niet teveel met de eer strijken. "We hebben het toch gewoon allemaal gedaan, met een Grim aan de leiding", verwijst Maatsen naar zijn trainer Fred Grim en de gelijknamige sprookjes.  ?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen