FC Twente en Roda JC spelen matig, maar winnen wel

30 oktober 2018, 21:45

Eerstedivisionisten FC Twente en Roda JC hebben met de nodige moeite afgerekend met hun amateuropponenten in het bekertoernooi. Wat beide profclubs tegen respectievelijk Noordwijk en Urk op de mat legden, was niet bepaald best. Winnen deden de twee degradanten van afgelopen seizoen wel.

FC Twente – Noordwijk: 4-2

Goed was het zeker niet wat FC Twente tegen de amateurs van Noordwijk liet zien. De Tukkers waren bij tijd en wijle erg zwak en zeker het veldspel hield niet bepaald over bij de eerstedivisionst. Toch had de grootmacht van weleer er voor rust al drie inliggen. Via twee goals van Javier Espinoza en een treffer van Aitor Cantalapiedra leek het toch een comfortabele avond in Enschede te worden. De amateurs dachten daar anders over, want een dubbelslag van Emiel Wendt zorgde nog voor klamme handjes in de Grolsch Veste. Tot een nieuwe Nederlandse bekerstunt kwam het niet, want Rafik Zekhnini maakte in de slotseconde aan alle onzekerheid een eind voor een teleurstellend voetballend Twente: 4-2.

Urk – Roda JC: 0-1

Geloof het of niet, maar in de eerste 45 minuten leek het wel alsof niet Urk, maar Roda JC de amateurclub op het veld was. Er ging ontzettend veel fout bij de Limburgers en de gastheren hadden simpelweg het betere van het spel. Na rust ging het ook niet van harte bij de club uit Kerkrade, die het op dit moment ook moet doen met een plaats in de marge op het tweede niveau van Nederland. Winnen deed het wel in Urk en de wijze waarop was wel wonderschoon: Mohamed El Makriki poeierde kort na rust van een meter of twintig heerlijk raak, waardoor een matig Roda met een mooi middel afrekent met de amateurs uit Urk. De thuisploeg kreeg de complimenten, de profs het toegangsbewijs voor de derde ronde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen