Grim beleeft sprookje met RKC: "We gaan de koker in"

30 oktober 2018, 23:12

RKC-trainer Fred Grim kan zijn geluk na de bekerstunt op bezoek bij PSV niet op. De coach van de Waalwijkers is trots op zijn ploeg en wist van tevoren dat er een kans lag op de Eredivisiekoploper te kloppen. "PSV heeft ons die kans gegeven en wij hebben die vol gepakt"

Grim keek met zijn ploeg al na 24 tellen tegen een achterstand aan na een blunder van doelman Etienne Vaessen. "Na 24 seconden geven we al een goal weg", vertelt Grim bij FOX Sports. "Maar goed, daarna bleven de spelers bij het strijdplan."

Grim liet na enige aarzeling ook nog wat los over de keuze van PSV-coach Mark van Bommel om een B-team op te stellen. Zijn collega zou dat niet gedaan hebben. "Ik heb wel gezegd dat ik het een gok vind. Maar goed, dat is een keuze. We hebben dat vooraf bij de jongens ook benoemd: "Als er een kans ligt, dan is het vanavond wel." PSV heeft ons die kans gegeven en wij hebben die vol gepakt. We gaan de koker in, dat is het mooiste.'

Darren Maatsen werd het goudhaantje van Grim en co, want hij maakte twee van de drie RKC-goals in Eindhoven. Opvallend, want de laatste zes potjes scoorde Maatsen niet. "Hij heeft er bewust een paar overgehouden", aldus Grim met een knipoog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen