Gisteren gemist: blamage PSV, stunt AFC en kwartet Flemming

31 oktober 2018, 00:30   Bijgewerkt: 30 oktober 2018, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 30 oktober.

Onthutsend slecht PSV blameert zich in eigen huis tegen RKC

RKC heeft voor een gigantisch stunt gezorgd in het bekertoernooi. Op bezoek bij PSV, dat met elf nieuwe namen aan de aftrap verscheen, wonnen de Waalwijkers na ruim 120 minuten voetbal met 2-3. Goudhaantje was Darren Maatsen, die de zwakke Eindhovense defensie pijnlijk te kijk zette. Het is voor PSV de eerste thuisnederlaag tegen een Nederlandse ploeg sinds 18 september 2016.

Vier goals Flemming helpen PEC ronde verder na doelpuntrijke pot

PEC Zwolle heeft zich na een aantrekkelijke en bovenal doelpuntrijke zege bij De Graafschap verzekerd van een plek in de achtste finales van het bekertoernooi. De Zwollenaren deden dat vooral aan de hand van Zian Flemming. Hij stond net als afgelopen weekend wederom in de spits van de ploeg van John van 't Schip en kroonde zich met liefst vier goals, waarvan drie in de eerste helft, tot de grote uitblinker in Doetinchem: 2-5.

AFC stunt weer en knikkert nu TOP Oss uit beker

AFC is vooralsnog de stuntploeg van deze editie van de KNVB Beker. Nadat de Amsterdammers eerder al Telstar declasseerden (5-0), werd dinsdag in het Olympisch Stadion met 1-0 gewonnen van eerstedivisionist Top Oss. De trefzekere Yordi Teijsse kroonde zich tot matchwinner.

DFB Pokal: Weghorst scoort weer voor winnend Wolfsburg

Wout Weghorst blijft maar scoren in Duitsland. De deze zomer van AZ overgekomen spits maakte zaterdag de openingstreffer in het duel tegen Fortuna Düsseldorf en deed dat in het duel tegen Hannover 96 in het kader van de DFB Pokal met een treffer in blessuretijd nog eens dunnetjes over.

Van Bommel hard na blamage: "Het is een schande"

De bekeruitschakeling van PSV door RKC Waalwijk is een pijnlijke les voor trainer Mark van Bommel. De coach van de Eindhovenaren zag dat zijn reserves kwalitatief niet brachten wat hij verwacht had. "Ze zijn niet zo ver als we dachten dat ze waren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen