RKC Waalwijk-keeper zag het B-team van PSV als extra motivatie

31 oktober 2018, 09:09

Voor RKC Waalwijk was het feit dat PSV dinsdagavond met een B-elftal op de proppen kwam, een extra motiviatie in de KNVB Beker. Volgens keeper Etienne Vaessen is de uitschakeling van de Eindhovenaren voor hen dan ook vooral een kwestie van 'eigen schuld, dikke bult'.

Dat vertelt hij tegenover Omroep Brabant na de 2-3 overwinning. "Toen we de opstelling hoorden, zorgde dat voor een extra motivatie bij ons", verzekerde hij. "De trainer zei al heel de week dat we vertrouwen moesten hebben. En dan komen ze respectloos met een B-team op de proppen." 

Dankzij twee blunders van Vaessen leek het overigens lang alsnog mis te gaan voor de ploeg van trainer Fred Grim. "Ik baal zeker van mijn eigen optreden. De 1-0 moet ik zeker hebben, dan baal je al...", doelt hij op het feit dat hij ook nog een tweede flater sloeg. "Dan zie je dat dit de Eredivisie is en wij Eerste Divisie-niveau."

Toch kwam RKC Waalwijk nog bovendrijven. "Ik ramde de bal nog maar één keer naar voren", aldus de goalie, over de bal waaruit Darren Maatsen uiteindelijk de gelijkmaker uit binnenwerkte. "Voetbal kan raar lopen, al baal ik wel echt van mijn optreden. Gelukkig zag ik er bij vlak voor de 3-2 goed uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen