Bosz geniet weer van Ajax en denkt dat zij de titel pakken

31 oktober 2018, 10:11

Peter Bosz denkt dat de titelstrijd in de Eredivisie dit seizoen beslist gaat worden in het voordeel van Ajax. De oefenmeester geniet weer van het spel van de Amsterdammers en denkt dat PSV nog tegenslagen gaat krijgen. "Het is heel leuk om naar dit Ajax te kijken", vindt hij. Ook ziet hij gelijkenissen met het seizoen onder zijn leiding.

Dat Ajax goed is dit seizoen, is niet alleen de reden dat hij verwacht dat de ploeg van Erik ten Hag aan het langste eind trekt. "PSV heeft een nieuwe trainer en alles gaat nu nog voor de wind. Maar ik ben heel benieuwd hoe Mark van Bommel zich staande houdt bij tegenslag", vertelt de voormalig Ajax-coach tegenover Voetbal International. Bosz geniet daarnaast van Ajax. "Het is heel leuk naar dit Ajax te kijken. De gretigheid straalt van de spelers en de ploeg af. De honger naar succes, naar zichzelf te laten zien, als ploeg en individueel."

De coach ziet gelijkenissen en verschillen met zijn eigen periode. "Het hogedrukzetten, het afjagen, het voortdurend willen domineren", ziet hij als overeenkomsten. "Tegelijkertijd zijn er ook wat verschillen. Hij is een trainer die zijn ploeg laat spelen met de intentie van niet willen verliezen, bouwt iets meer zekerheid in dan ik doe. Ik speelde met één controlerende middenvelder, Lasse Schöne, en twee aanvallende middenvelders vóór hem, van wie Hakim Ziyech er één was."

Bovendien is er, net als onder Bosz, regelmatig kritiek op Ten Hag als het even minder gaat. Bosz: "Duidelijk is dat zijn krediet nog moet groeien. Daar slaagden wij destijds op een gegeven moment in, om het sentiment te keren. En dan nog zag je kritiek voorbijkomen, onzinnig en onterecht, maar waar je als trainer maar mee om dient te gaan. In mijn periode was dat onder meer de kritiek op de methode-Raymond Verheijen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen