Dilrosun debuteert in de voorselectie van het Nederlands elftal

31 oktober 2018, 12:02   Bijgewerkt: 31 oktober 2018, 12:15

Ronald Koeman heeft één nieuwe naam opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal: Javairo Dilrosun. De twintigjarige aanvaller van Hertha BSC maakt deel uit van de voorlopige groep, die uit 31 namen bestaat. Oranje speelt op vrijdag 16 november in de Nations League tegen wereldkampioen Frankrijk, drie dagen later wacht het duel in Gelsenkirchen met Duitsland. Wesley Hoedt is, anders dan de vorige keer ook oproepen door de bondscoach. Justin Kluivert ontbreekt in de voorselectie.

Dilrosun doet het de laatste weken erg goed in de Bundesliga, waarmee hij dus een oproep heeft verdiend van Koeman. Verder is ook Feyenoorder Justin Bijlow opgeroepen voor de voorselectie van Koeman, ondanks dat hij de laatste weken een minder zekere indruk maakt bij Feyenoord. FC Groningen-goalie Sergio Padt ontbreekt net als de vorige keer dus in de voorselectie: hij zou niet fit genoeg zijn voor Oranje. Ook Kenny Tete is, ondanks dat hij weinig speelt bij Olympique Lyon, opgeroepen in de voorselectie. 

Wie geen uitnodiging gaat krijgen voor de definitieve groep, is Kluivert. De aanvaller lijkt de dupe van het feit dat hij weinig in speeltijd krijgt bij AS Roma. Afgelopen weekend zat hij zelfs niet eens bij de wedstrijdselectie voor het treffen met Napoli. Ook Feyenoorder Steven Berghuis is genegeerd door Koeman. Verder zijn er geen grote veranderingen bij Koeman, die geen beroep kan doen op Terence Kongolo (Huddersfield Town) en Darryl Janmaat (Watford). Beide verdedigers, actief in de Premier League, kampen met blessures. 

PSV is hofleverancier met vijf spelers, Ajax volgt met vier internationals. Liverpool, Feyenoord, Olympique Lyon en Atalanta Bergamo leveren allen twee spelers. Op maandag 12 november is de definitieve selectie al enkele dagen bekend en geeft Koeman tijdens een persconferentie tekst en uitleg over zijn definitieve selectie.

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Virgil van Dijk (Liverpool), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Wesley Hoedt (Southampton), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Frenkie de Jong (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille)

Aanvallers: Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn (PSV), Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen