Neymar in de problemen: celstraf van zes jaar dreigt

31 oktober 2018, 15:49

Neymar moet vrezen voor een lange gevangenisstraf. De rechter die de fraudezaak van de Braziliaan behandelt, is van mening dat de sterspeler van Paris Saint-Germain in aanmerking komt voor een celstraf van vier tot zes jaar. Het gevolg hiervan is dat de affaire is doorgeschoven naar de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Madrid.

De fraudezaak heeft betrekking op de transfer die Neymar in 2013 van Santos naar FC Barcelona maakte. Daarbij zou de Spaanse fiscus benadeeld zijn. De Braziliaanse investeringsgroep DIS, die 40 procent van de transferrechten van Neymar bezat, spande de zaak aan. DIS zou veertig procent (17,1 miljoen) van de officiële transfersom hebben gekregen, terwijl de werkelijke transfersom meer dan twintig miljoen hoger lager.

Eerder was een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van tien miljoen euro geëist tegen Neymar. Omdat in Spanje iemand bij een eerste vergrijp een straf tot twee jaar niet hoeft te zitten, was de Braziliaan bij de aanvankelijke eis niet in de cel beland. Naast Neymar moeten ook zijn ouders, de betrokken clubs, Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu en oud-voorzitter Sandro Rosell voor de rechter verschijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen