Fortuna Sittard rouleert niet in beker: "Wij zijn geen Ajax of PSV"

31 oktober 2018, 16:02

Fortuna Sittard-trainer René Eijer is niet voornemens donderdag met een B-elftal aan het bekerduel met NEC te beginnen. De oefenmeester is op zoek naar vastigheden en gaat derhalve weinig aan zijn basisteam sleutelen. Door een blessure is spits Andrija Novakovich er in Nijmegen wederom niet bij.

Grote wijzigingen in het basisteam hoeft men dus niet te verwachten bij Fortuna Sittard. "Wij zijn geen Ajax of PSV die zich dat kunnen veroorloven. Bovendien zitten we in een groeiproces. Dat moet je niet doorbreken", zegt Eijer in gesprek met De Limburger. Kai Heerings is op de weg terug van een blessure, maar hij krijgt vermoedelijk nog een wedstrijd rust.

Vorig seizoen waren Fortuna Sittard en NEC verwikkeld in een titel-/promotiestrijd. De Fortunezen promoveerden naar de Eredivisie, maar de club uit Nijmegen strandde in de play-offs. "Hier merk ik niks meer van die rivaliteit, maar in Nijmegen zal het ongetwijfeld kwaad bloed hebben gezet", zegt Eijer.

"Daar komt nog bovenop het pak slaag dat NEC afgelopen vrijdag kreeg thuis tegen Oss (1-5, red.). Het Nijmeegse publiek kennende wordt daar tegen ons resultaat geëist. Hoe vaak hebben die fans daar niet de spelersbus opgewacht na een slecht resultaat? Ik verwacht een hete avond", besluit de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen