Van der Vaart vindt het mooi geweest en denkt aan stoppen

31 oktober 2018, 19:29

Rafael van der Vaart is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Hoewel hij nog geen definitief besluit heeft genomen, verwacht de 35-jarige middenvelder volgend jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Dat vertelt hij in een interview met het Deense BT.

"Ik maak het seizoen af en ik denk dat ik er daarna helemaal mee stop", vertelt hij. Op dit moment staat Van der Vaart onder contract bij Esbjerg, maar daar komt de voormalig Oranje-international slechts mondjesmaat aan spelen toe. "Het is goed zo, het is niet erg om niet meer op de top van mijn kunnen te zitten. Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd is geweest."

Bij Esbjerg kwam Van der Vaart nog maar vier keer aan spelen toe. "Zolang mijn lichaam het toestaat, doe ik waar ik goed in ben. Er kan van alles gebeuren in de voetballerij, maar mijn gevoel zegt dat dit mijn laatste jaar is", aldus de middenvelder. "Wat ik daarna doe, weet ik nog niet. In Nederland verricht ik werk als analist en dat bevalt me goed."

Van der Vaart weet niet of hij trainer wil worden. "Ik heb slechte ervaringen met coaches gehad en ik wil niet dat spelers op dezelfde manier over me denken als ik over bepaalde coaches heb gedacht", lacht hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen