Degelijk Vitesse bekert door na simpele zege in Almelo

31 oktober 2018, 20:32   Bijgewerkt: 31 oktober 2018, 22:29

Vitesse heeft woensdagavond de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. In Almelo waren de bezoekers met 0-2 te sterk voor Heracles Almelo. Martin Ødegaard opende net voor rust de score en vlak voor tijd besliste invaller Thomas Buijtink de wedstrijd. Dit betekende voor Heracles de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Vitesse speelde een degelijke wedstrijd en mocht zich net als drie weken geleden, toen beide ploegen elkaar ook al troffen, de verdiende winnaar noemen.

Een wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse staat vaak garant voor spektakel. De laatste keer dat deze ploegen elkaar troffen in de beker dateert van drie jaar geleden. Destijds werd het een knotsgekke wedstrijd met drie rode kaarten, een weggestuurde trainer, een verlenging en uiteindelijk vijf goals. De openingsfase beloofde echter geen herhaling van deze wedstrijd. Beide ploegen waren slordig in balbezit en speelde de bal veelvuldig over de zijlijn.

Na dertig minuten spelen was er de eerste echte grote kans voor de bezoekers uit Arnhem. Een uitstekende voorzet van de rechtsback Vyacheslav Karavaev werd spectaculair richting doel gekopt door Oussama Darfalou, maar minstens even spectaculair gered door doelman Brouwer. Vanaf dat moment ging Ødegaard zich met het spel bemoeien, de Noorse spelverdeler slalomde in de zestien langs drie man, maar kreeg de bal vervolgens net niet bij een ploeggenoot waardoor de openingstreffer uitbleef. Het duurde niet lang voordat de openingsgoal alsnog viel. Een vlot lopende combinatie op het middenveld van Vitesse belandde uiteindelijk bij Ødegaard aan de rechterkant. De Noor controleerde de bal stijlvol en dribbelde naar binnen en schoot de bal vervolgens schitterend raak met zijn linkerbeen. Brouwer ging bij deze goal niet geheel vrijuit. De doelman kreeg er nog wel een hand tegenaan, maar kon niet voldoende ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Vitesse ging hierdoor rusten met een 0-1 voorsprong en was de goal eigenlijk het enige moment van spektakel in een verder tamme eerste helft.

Darfalou kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De Algerijnse spits kon vrij op de goal aflopen, maar oog-in-oog met Brouwer schoof hij de bal ruim naast. In de laatste twintig minuten probeerde Heracles met opportunistisch spel nog een gelijkmaker af te dwingen, maar verder dan een vrije trap van Kuwas op de handen van Eduardo en een schot van Peterson kwam het niet. Vitesse besliste uiteindelijk pas één minuut voor tijd de wedstrijd. Na een knappe actie van Linssen aan de linkerkant kreeg invaller Buijtink de bal, die faalde niet en schoof de bal beheerst langs Brouwer. In de slotminuten kreeg Vitesse zelfs nog de kans om er 0-3 van te maken, maar Foor en Ødegaard faalden in de afronding. Door deze overwinning bekert Vitesse door naar de achtste finales van de KNVB Beker.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Michael Brouwer 5; Wout Droste 4, Maximillian Rossmann 5, Dario van den Buijs 6, Lennart Czyborra 5; Alexander Merkel 6 (79. Dabney Dos Santos -), Mohammed Osman 5, Brandley Kuwas 5; Kristoffer Peterson 4,5, Vincent Vermeij 4 (46. Adrián Dalmau 5), Jesper Drost 4 (58. Leren Duarte 5,5)

Vitesse: Eduardo 6; Max Clark 5, Jake Clarke-Salter 6,5, Danilo Doekhi 7, Vyacheslav Karavaev 6,5; Navarone Foor 7, Thulani Serero 8,5, Matus Bero 6,5; Bryan Linssen 7 (90+3 Hillary Gong -), Oussama Darfalou 6 (85. Thomas Buijtink - ), Martin Ødegaard 8

Man of the match: Thulani Serero

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen