Overmars acht Ajax-selectie meer waard dan 250 miljoen

31 oktober 2018, 21:40

Gebeuren er geen gekke dingen, dan rinkelt na dit seizoen de kassa bij Ajax. Het Algemeen Dagblad zette woensdag de negen meest waardevolle Ajacieden op een rijtje en schatte de waarde van het negental op 253 miljoen euro. Marc Overmars denkt dat de waarde van de Ajax-selectie een stuk hoger ligt dan het ochtendblad meldt.

In gesprek met FOX Sports wordt Overmars gevraagd naar de waardeschatting van het dagblad. "Ik vind het aan de heel voorzichtige kant. Het is bekend dat we hebben gezegd dat in de winterstop niemand weggaat. Dat is kansloos, wat er ook op tafel komt. We weten ook dat een aantal zó'n niveau heeft dat we ze straks niet meer kunnen houden. We moeten ervoor zorgen dat we ons huiswerk goed doen, zodat deze jongens volgend jaar vervangen kunnen worden."

De directeur spelerszaken van Ajax weet dat de komende zomer een aantal jongens zullen vertrekken uit Amsterdam. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech lijken de spelers te zijn die onhoudbaar zijn voor Ajax. "We gaan natuurlijk niet alle jongens verkopen. We hopen zo min mogelijk kwijt te raken. Laten we eerlijk zijn: we verliezen er sowieso drie of vier. Aan ons om ervoor te zorgen dat we het geld herinvesteren."

Een aantal spelers van Ajax ligt heel goed in de markt. "Ik maak er geen geheim van dat voor een aantal jongens de top vijf, zes clubs aanwezig zijn. Maar de jongens zijn er niet mee bezig. Zij willen een mooi jaar neerzetten, dat is het belangrijkste. Dat lijkt me op die leeftijd ook logisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen