Labyad hoopt op meer speeltijd: "Wil me dit jaar laten gelden"

1 november 2018, 07:28   Bijgewerkt: 1 november 2018, 07:56

Zakaria Labyad is momenteel niet tevreden bij Ajax. De middenvelder, die overkwam van FC Utrecht deze zomer, zit in Amsterdam vrijwel alleen op de bank en mag alleen in bekerduels zoals woensdagavond in actie komen. "Ikzelf vind dat het wel te weinig is. Je komt natuurlijk met verwachtingen. Je speelt weer in de top en wil jezelf laten zien", vertelt hij.

In De Telegraaf gaat Labyad in op zijn rol bij Ajax. Na zijn goede optreden tegen Go Ahead Eagles rekent hij erop meer speelminuten te gaan maken dit seizoen. "Daar ga ik wel vanuit. Ik denk dat de trainer zelf ook heeft gezien dat het goed ging. Ik blijf gas geven en hoop op meer speelminuten", aldus de middenvelder.

Wachten tot er Ajacieden worden verkocht komende zomer, duurt Labyad in elk geval te lang. "Ik vind dat veel te ver weg. Ik wil me dit jaar laten gelden", verzekert de gretige Ajacied. Coach Erik ten Hag liet na het duel (3-0) weten dat hij tevreden is met de manier waarop hij voor de dag kwam in de Johan Cruijff ArenA.

"Hij heeft het de afgelopen fase heel moeilijk gehad. De concurrentie in de aanvalspositie is heel groot. Zó moet je antwoorden. Ik hoop dat hij dit doorzet en het nog frequenter brengt. Dat betekent dat hij zich nog meer laat gelden en het de trainer moeilijk maakt", aldus de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen