Gudde jaar na aanstelling blij met relatieve rust rond Oranje

1 november 2018, 07:56

Eric Gudde is blij met de relatieve rust die er momeneel heerst bij het Nederlands elftal. Een jaar na het aanstellen van de directeur betaald voetbal zijn er weer positieve geluiden rondom Oranje. "Zoals wij in de pers kwamen een jaar geleden, dat wil niemand", stelt de voormalig Feyenoord-bestuurder.

Tegenover de NOS gaat Gudde in op zijn eerste jaar in Zeist. Na jaren van kritiek en onrust, kwam er weer licht rondom Oranje. "Dat geeft een goed gevoel, ja", vertelt hij. "Zo'n 3-0 tegen Duitsland, weliswaar met alle mitsen en maren, daar hunkerden we naar." Het was niet het enige goede resultaat in het afgelopen jaar, toch moet de echte weg naar de EK-kwalificatie nog beginnen. "Dat is wel een hele harde doelstelling. Er zijn verschillende definities van rampen, maar als dat mislukt hebben we gefaald."

Een van de projecten waar Gudde het afgelopen jaar druk mee bezig was, was de verandering van Huis ter Duin in Noordwijk naar het hotel Woudschoten in Zeist. "Ik was best wel een beetje benauwd toen ik de eerste keer poolshoogte kwam nemen in ons nieuwe hotel. Als de spelers allemaal boven zouden zitten, dan is het foute boel. Tot mijn vreugde zag ik ze allemaal beneden. Er was een groepje aan het gamen, er werd gekaart. Toen wist ik dat het goed zat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen