Buijs kiest voor 4-4-2-systeem met Mahi én Cassierra voorin

1 november 2018, 14:16

Danny Buijs kan vrijdagavond met FC Groningen op bezoek bij Excelsior voor het eerst in de Eredivisie met het door hem gewenste aanvalsduo beginnen. Mimoun Mahi en Mateo Cassierra beginnen naast elkaar voorin, in een 4-4-2-systeem waar de komende weken zoveel mogelijk aan vast wordt gehouden. Verder schuift Samir Memisevic door naar het middenveld.

"In de eerste vier wedstrijden hebben we wel in eenzelfde systeem gespeeld, dat in feite een voortzetting was van het vorige seizoen. We hebben op een zeker moment wat moeten schuiven, ook ingegeven door blessures en schorsingen", legt Buijs zijn tactische keuzes uit tegenover het Dagblad van het Noorden. In overleg met de spelersgroep is er gekozen voor een 4-4-2-systeem.

"Dat ervaren de jongens als prettig. Als dat zo is, zou ik gek zijn als trainer als we daar niet mee verder gaan. Uiteindelijk moeten de jongens zich goed voelen op het veld om een resultaat te halen. Nu mogen ze dat laten zien." Met Memisevic en Ludovit Reis wordt er een blok gevormd op het middenveld, wat voor meer defensieve zekerheid moet zorgen op Kralingen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen