Trainer Genesio zet streep onder conflict met Memphis

2 november 2018, 14:16   Bijgewerkt: 2 november 2018, 15:19

Bruno Genesio heeft het conflict met Memphis Depay beëindigd. De trainer van Olympique Lyon botste in de afgelopen weken meermaals met de Nederlander, maar heeft de situatie uitgesproken en stelt dat het nu weer koek en ei is.

Memphis zat de afgelopen periode vaker dan hem lief is op de bank bij de Franse club. Hij uitte daardoor zijn kritiek en stelde dat hij altijd in de basis zou moeten staan bij Lyon. De situatie bereikte vorige week een kookpunt, toen Memphis na de 3-3 tegen 1899 Hoffenheim in de Champions League boos was geworden op zijn ploeggenoten vanwege het weggaven van de voorsprong. Trainer Genesio was daar absoluut niet blij mee en zette hem vervolgens tegen Angers op de bank. Als invaller was Memphis met een goal en een assist wel weer van grote waarde bij de 1-2 zege. Na die wedstrijd zou de coach hem cynisch hebben toegesproken

Vrijdag werd Genesio gevraagd naar de situatie met de Nederlander. "Het heeft mij niet zoveel gedaan en is onderdeel van de gebeurtenissen die plaatsvinden in een seizoen, in een spelersgroep", sprak hij volgens Voetbal International. "We hebben gedaan wat we moesten doen, dus voor mij is het afgesloten. Dat is erg snel gebeurd, het is nu klaar voor iedereen. Er zal geen sportieve sanctie komen. Ik vind het alleen jammer dat het is uitgelekt."

De koud is uit de lucht, stelt de trainer van de nummer vier van Frankrijk. "De boodschap is aangekomen. Dit klinkt vreemd, maar ik heb altijd een goede relatie met hem gehad. We hebben altijd pittige maar correcte discussies gehad. Als hij op de bank start, is dat niet om hem te prikkelen. Het is het in belang van het team, het gaat om de keuzes die ik maak. Punt uit, daar bestaat geen discussie over."

Een issue blijft natuurlijk wel dat Memphis vaker dan hem lief is op de bank zit bij Lyon, waarvoor hij vorig seizoen nog dertien goals maakte. "Hij is vaak beslissend geweest als invaller. Maar ook als basisspeler. Hij is geen supersub, hij is een van onze beste spelers. Hij moet nu constanter worden. Dat weet hij zelf ook", aldus Genesio.

Zaterdag speelt Lyon thuis tegen Bordeaux. De wedstrijd begint om 17.00 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen