De Wit blij met ontwikkeling bij Ajax: "Ik heb niks te klagen"

2 november 2018, 18:21

Dani de Wit komt dit seizoen vrij vaak aan spelen toe bij Ajax. Hoewel de twintigjarige middenvelder nog geen enkele keer in de basis mocht starten, bracht Erik ten Hag hem in alle competities al zeven keer binnen de lijnen. Het seizoen verloopt tot nu toe zoals hij had gehoopt.

"Ik denk dat het bijna niet mooier kan. Een basisplaats in het eerste is natuurlijk het allermooiste, daar ga ik voor", zegt de jonge, aanvallende middenvelder in gesprek met Ajax TV.  "Ik train nu elke dag met het eerste mee en zit elke competitie- en Champions League-wedstrijd op de bank. Ik ben part of the team en ik krijg ook nog mijn minuten, dus ik heb niks te klagen."

Hoewel De Wit dit seizoen al zeven keer in actie kwam in de hoofdmacht, speelde hij nog maar 86 minuten. "Dan heb ik vier minuten om er eentje binnen te knikken de volgende wedstrijd, dan loop ik toch één op één", grapt hij. De Wit mocht onder meer tegen Bayern München (1-1) en Feyenoord (3-0) invallen. "Het is vaak het geval dat ik bij één doelpunt voor erin kom. Dan wil de trainer dat ik alles geef, daar ben ik ook goed in. De tegenstander opjagen, het team neerzetten en dat beetje extra geven als anderen erdoorheen zitten. Dat probeer ik te doen en ik denk dat het aardig lukt. Maar natuurlijk wil ik straks wat langer spelen."

Ten Hag maakt dus steeds vaker gebruik van de WIt. "Ik sprak hem net, hij is positief over mijn ontwikkeling. Hij zegt dat er puntjes zijn die beter kunnen en moeten, maar dat is altijd het geval", aldus de middenvelder, die onlangs debuteerde in de voorselectie van Jong Oranje. "Het zijn kleine stapjes, maar uiteindelijk kom ik wel daar waar ik wil komen. Dat is bij het eerste en dat gaat heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen