Fenerbahçe knokt zich onder Koeman tot knap punt in derby

2 november 2018, 20:55

Fenerbahçe heeft een roerige week afgesloten met een knap punt tegen aartsrivaal Galatasaray. De club nam vijf dagen geleden afscheid van Phillip Cocu, die na aanhoudende tegenvallende resultaten werd ontslagen. Interim-coach Erwin Koeman stond in de burenruzie voor het eerst als hoofdverantwoordelijke langs de lijn en zag Fenerbahçe van 0-2 terugkomen tot 2-2.

Het zeer teleurstellend presterende Fenerbahçe begon teleurstellend aan de stadsderby: na een halfuur zette Ryan Donk namens Galatasaray de 1-0 op het scorebord. Bij de thuisploeg stond ook de in Rotterdam geboren Kaapverdiaan Garry Rodrigues in de basis. De zorgen van de bezoekers werden na rust vergroot nadat Martin Linnes de score verdubbelde.

Het geplaagde Fenerbahçe leek op weg naar de zoveelste nederlaag van het seizoen, maar in het laatste kwart sleepte het team van Koeman alsnog een gelijkspel uit het vuur. Mathieu Valbuena, die onder Cocu weinig aan spelen toekwam, maakte vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. Jailson tekende niet veel later voor de belangrijke gelijkmaker.