Twente klopt RKC, Sparta worstelt zich langs MVV

2 november 2018, 21:55   Bijgewerkt: 2 november 2018, 22:07

FC Twente heeft vrijdagavond in de Eerste Divisie een probleemloze zege geboekt op RKC Waalwijk (3-1). Concurrent Sparta had het moeilijk bij MVV, maar won ook: 0-2. Voor Almere City viel er eindelijk ook weer eens wat te juichen. De club uit Flevoland zegevierde met 1-2 op bezoek bij Helmond Sport.

FC Twente - RKC Waalwijk 3-1

RKC had na de bekerstunt tegen PSV ook wel zin in een verrassing tegen FC Twente. Na een aardig begin met een goede mogelijk voor Darren Maatsen, zat dat er geen moment in. Twente was beter en gevaarlijker dan de gasten uit Waalwijk. De mogelijkheden resulteerden voor rust in twee doelpunten. Peet Bijen kon een doorgekopte hoekschop van dichtbij binnen tikken, Aitor verdubbelde de voorsprong door vanaf zijn rechterkant naar binnen te trekken en met links uit te halen. Twente kreeg in de tweede helft kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Van RKC hadden de gastheren weinig te duchten, omdat de Brabanders in een te laag tempo speelden. Uiteindelijk viel de beslissing in de slotfase. Michael Maria legde de bal voor zijn rechter en krulde de bal in de hoek: 3-0. Het tegendoelpunt van Dylan Seys (oud-speler van FC Twente) in de blessuretijd was slechts voor de statistieken.

MVV - Sparta 0-2

De eerste kans voor Sparta in Maastricht was direct raak. Thomas Verhaar legde een hoekschop perfect op het hoofd van Lars Veldwijk, die zijn zesde doelpunt van het seizoen achter Luuk Koopmans kopte. Sparta dicteerde, tot drie enorme kansen voor MVV in vijf seconden tijd. Tot twee keer toe werd een inzet van de lijn gehaald, en ook de derde mogelijkheid was een honderd procent kans. Plotseling was Sparta de regie volledig kwijt, maar bereikte het wonder boven wonder zonder kleerscheuren de kleedkamer. Ook na rust bleef Sparta worstelen. De ploeg van Henk Fraser was slordig en kreeg de controle maar niet in handen. Maar MVV verzuimde de profiteren en kreeg de rekening gepresenteerd. De thuisploeg verprutste de bal in de opbouw en daar waren Halil Dervisoglu en Veldwijk er als de kippen bij. Het was de spits die de trekker overhaalde. Zijn schot rolde binnenkant paal in het doel, wat zorgde voor de nodige opluchting op de Spartaanse gezichten.

Helmond Sport - Almere City 1-2

Almere City was wel weer eens toe aan een overwinning. Na vier wedstrijden zonder zege - inclusief de pijnlijke bekeruitschakeling door Kozakken Boys (2-1) - was Helmond Sport op papier de ideale tegenstander. De Brabanders wonnen dit seizoen nog geen enkele keer. Het was dan ook even schrikken toen Bodi Brusselers met een bekeken kopbal voor de 1-0 zorgde. Na de achterstand trok Almere City het duel naar zich toe. Op slag van het rustsignaal combineerde de gasten door de defensie van Helmond en was Edoardo Soleri trefzeker op aangeven van Bram van Vlerken. Diezelfde combinatie zorgde in de tweede helft voor de 1-2. Het bleef tot het einde spannend, mede omdat invaller Torino Hunte de bal van dichtbij maar net naast schoot en verzuimde het duel te beslissen. Almere City kwam aan de andere kant ook goed weg bij een prima kans voor Furhgill Zeldenrust en een afgekeurd doelpunt van Helmond Sport.

Hier vind je de stand in de Eerste Divisie!