Groningen kende geen ideale voorbereiding op tweede zege

2 november 2018, 23:14

De opluchting was vrijdagavond groot bij Danny Buijs na het laatste fluitsignaal op Woudestein. Na meer dan twee maanden zonder zege had zijn FC Groningen een 2-4 overwinning op Excelsior geboekt. De trainer van de Groningers vertelt na de langverwachte driepunter dat de voorbereiding op de wedstrijd niet verliep zoals gehoopt.

De Groningers kwamen onderweg naar Rotterdam in de file te staan. "Waar we moesten eten, konden we nooit meer op tijd komen. We zijn er maar ergens af gegaan en hebben in dat restaurant gevraagd of zij nog snel iets voor ons warm konden maken. Het was een heel aparte voorbereiding, maar ik zei net al in de kleedkamer dat we het misschien wel vaker moeten doen", vertelt Buijs met een lach op zijn gezicht voor de camera's van FOX Sports

De oefenmeester denkt dat de aanvallende kwaliteiten van de Groningers de doorslag hebben gegeven in Rotterdam. Buijs kon tegen Excelsior beschikken over spitsenduo Mateo Cassierra en Mimoun Mahi, waardoor Ritsu Doan ook wat meer vrijheid kreeg. In de slotfase van de wedstrijd maakte Buijs zich nog wel een paar keer druk, want Groningen verzuimde het duel te beslissen. "We hebben veel jonge jongens. Ze zijn enorm gretig en enthousiast. In de slotfase moet je ook wat slimheid hebben. Dan zie je in bepaalde fases dat wij dat niet hebben. Het zou ongelooflijk pijnlijk zijn geweest als we de wedstrijden door onze handen hadden laten glippen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen