Cerny vond het lastig om weer op veld Volendam te spelen

3 november 2018, 09:44

Vorige week stond Vaclav Cerny voor een lastig vraagstuk. De aanvaller wilde eigenlijk niet spelen tegen FC Volendam, omdat hij op het veld van die club een jaar geleden zwaar geblesseerd raakte tegen De Dijk. Hij besloot wel in actie te komen voor Jong Ajax en scoorde ook bij de 3-1 nederlaag.

Tegenover de NOS gaat hij dieper in op de kwestie. "Het was echt moeilijk. Ik zat echt te denken: zal ik die wedstrijd gaan spelen of niet?", zegt hij. "Maar op een gegeven moment dacht ik ook: ik train al drie maanden pijnvrij op het veld. Ik voel me fijn, ik voel me lekker. Het kan weer een wedstrijd zijn. Misschien wel negentig minuten."

De 21-jarige aanvaller kreeg advies van Daley Sinkgraven over het spelen tegen Volendam. "Hij zei iets moois: 'Je kan de angst overwinnen als je daarheen gaat. Juist naar die plek. Minuten maken en bijvoorbeeld scoren of gewoon goed spelen'. En naar hem heb ik geluisterd. Ik heb gezegd: oké, ik ga spelen. En met overtuiging ging ik die wedstrijd in."

Jong Ajax verloor met 3-1, maar Cerny scoorde wel. "Persoonlijk was het daarom een overwinningsgevoel. Want ik zat er echt mee. Ik was superblij dat ik het had gedaan en ik speelde een prima wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen