Bayern verspeelt punten en ziet Dortmund uitlopen

3 november 2018, 17:21   Bijgewerkt: 3 november 2018, 18:05

Borussia Dortmund is de winnaar van dit Bundesliga-weekend. De koploper van de Duitse competitie won zelf met 0-1 van VFL Wolfsburg, waar Wout Weghorst in de spits stond, dankzij een doelpunt van Marco Reus en zag dat Bayern München zich in eigen huis vlak voor het ingaan van de blessuretijd verslikte in middenmoter SC Freiburg: 1-1.

Bayern München – SC Freiburg: 1-1

De laatste tijd wil het maar niet vlotten bij Bayern München. De equipe van Niko Kovac won weliswaar de laatste vier wedstrijden en daardoor werd de zwakke periode daarvoor enigszins hersteld, maar doordeweeks ging het tegen Regionalliga-ploeg SV Rödinghausen (1-2) winst ook al erg moeizaam.

De thuiswedstrijd tegen middenmoter SC Freiburg werd een vervolg op de slechte pot in de DFB Pokal. Der Rekordmeister, met de van een lichte blessure herstelde Arjen Robben in de basis, wist ondanks meer dan zeventig procent balbezit en voldoende kansen lange tijd niet te scoren. Pas tien minuten voor tijd werd de ban gebroken door Serge Gnabry. Kovac was zichtbaar opgelucht, maar zag in de slotfase toch weer donkere wolken boven zijn trainersstoeltje trekken: Lucas Höler maakte vlak voor het ingaan van de blessuretijd de gelijkmaker door een scherpe voorzet achter Manuel Neuer te glijden.

VFL Wolfsburg – Borussia Dortmund: 0-1

Door het puntenverlies in de Alianz Arena heeft Borussia Dortmund dit weekend uitstekende zaken gedaan. Via Marco Reus stond de lijstaanvoerder van de Bundesliga na een half uur al voor op bezoek bij het VFL Wolfsburg van Wout Weghorst, Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh. Alleen de eerstgenoemde landgenoot, die met twee goals uit de laatste twee potjes goed in vorm is, stond binnen te lijnen. Scoren deed Weghorst net als zijn teammaats ditmaal niet, waardoor Dortmund dankzij Reus in tegenstelling tot Bayern won en het gat met de grootmacht uit München na tien speelrondes vier punten is.

Overige uitslagen

Bayer Leverkusen – 1899 Hoffenheim: 1-4

FC Augsburg – 1.FC Nürnberg: 2-2

FC Schalke 04 – Hannover 96: 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen