Liverpool wint ondanks kansen Van Dijk niet in Londen

3 november 2018, 20:21

Arsenal en Liverpool hebben in een enerverend duel met 1-1 gelijkgespeeld. Met Georginio Wijnaldum en – een opvallend kansrijke – Virgil van Dijk in de basis leken de bezoekers lange tijd aan een knal van James Milner genoeg te hebben voor de drie punten, maar in de slotfase schoot Alexandre Lacazatte de thuisploeg naar een punt.

De ploeg van Jürgen Klopp trad in Londen aan met een gehavend middenveld, want Naby Keïta en Jordan Henderson hadden nog last van hun hamstringblessures. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum waren wel van de partij bij de gedeeld koploper, die voorafgaand aan de topper vier punten meer verzamelde dan de gastheren van Unai Emery. De Londenaren speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Crystal Palace en daardoor kwam er een eind aan hun winstreeks van maar liefst elf wedstrijden.

Dat de thuisploeg in uitstekende vorm steekt, bleek wel uit de sterke openingsfase. Vooral Pierre-Emerick Aubameyang had The Gunners op voorsprong kunnen zetten, maar hij schoot een keer naast en kopte een keer over. Aan dan andere kant had Virgil van Dijk juist kunnen scoren, maar hij schoot van dichtbij tegen Arsenal-doelman Bernd Leno op. Ook werden er aan beide kanten goals afgekeurd. Kort voor rust kreeg de captain van Oranje de grootste kans van de wedstrijd, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Voor rust gaf Van Dijk dus de waarschuwingen en na rust zorgde James Milner voor de eerste serieuze tik. De middenvelder van The Reds schoot van een meter of tien hard raak nadat Leno een voorzet vanaf de zijkant slecht wegwerkte.

Ook na de openingstreffer kreeg Van Dijk nog een kans, maar ditmaal vond hij de vingertopper van de Duitse doelman op zijn weg. Arsenal probeerde het nog wel, maar eigenlijk was alleen Mesut Özil dichtbij de gelijkmaker. Totdat Alexandre Lacazatte het numerieke balbezit in een doelpunt wist te vervormen: 1-1. Vervolgens kreeg Arsenal nog een paar beste kansen, maar zat een driepunter er niet meer in.

Door het gelijkspel is Liverpool voor zeker een dag de eenzame koploper in Engeland, maar kan Manchester City morgen bij winst over de Klopp en de zijnen wippen.