De Jong bezorgt PSV nipte zege op tiental van Vitesse

3 november 2018, 20:24

PSV heeft zijn elfde competitieoverwinning op rij geboekt. Het won in eigen huis met 1-0 van Vitesse, al ging dat niet bepaald van een leien dakje. De Eindhovenaren stonden al na een kwartier met een man meer, maar hadden veel last van een veerkrachtig en counterend Vitesse. Aanvoerder Luuk de Jong besliste de wedstrijd pas na zeventig minuten spelen.

Het kwam de wedstrijd niet ten goede. Waar Vitesse in het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk wist te counteren via de snelheid van spits Oussama Darfalou en aanvoerder Bryan Linssen, voelde het zich genoodzaakt om na de rode kaart vooral tegen te houden. De Arnhemmers zakten massaal in en lieten PSV initiatief nemen.

Dat deed de koploper niet altijd even sterk. Er ontstonden al vroeg enkele kansen voor Gáston Pereiro, maar de Uruguayaan had het vizier niet op scherp. Steven Bergwijn, die tegen Vitesse terugkeerde van zijn blessure, was verreweg het dichtst bij de 1-0. Na een onzuivere en harde pass van Martin Ødegaard richting Thulani Serero, was de weg voor Bergwijn vrij, maar doelman Eduardo voorkwam knap een goal met zijn voet.

Vitesse kreeg meer vertrouwen en durfde steeds verder naar voren te voetballen. Darfalou nam het voortouw en toonde een enorme werklust in Eindhoven. Hij ontfutselde Daniel Schwaab handig de bal na een hoge dieptepass en schoot 'm vervolgens in het zijnet. De bezoekers uit Arnhem boden opvallend goed tegenstand met tien man.

Totdat PSV zo'n twintig minuten voor tijd toch toesloeg. Luuk de Jong koos handig positie uit een lage voorzet en tikte als een echte spits binnen via de zijkant van z'n voet: 1-0. Met vrij weinig tijd en een man minder moest Vitesse risico nemen, waardoor de ruimtes alleen maar groter werden voor de Eindhovenaren. Vooral Eduardo was echter een sta-in-de-weg. Het bleef bij één goal en PSV wint voor de elfde keer op rij.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 7; Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 7, Angelino 7; Pablo Rosario 6, Gáston Pereiro 5, Jorrit Hendrix 6; Hirving Lozano 7 (93. Bart Ramselaar -), Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 5 (84. Donyell Malen -)

Vitesse: Eduardo 8; Vyacheslav Karavaev 7, Danilho Doekhi 4, Jake Clarke-Salter 7, Max Clark 6 (92. Alexander Büttner -); Thulani Serero 7 (84. Hilary Gong -), Matús Bero 6, Navarone Foor 6 (18. Rasmus Thelander 7); Martin Ødegaard 6, Oussama Darfalou 7, Bryan Linssen 6

Man of the match: Eduardo

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen