Lukkien gaat met FC Emmen meer trainen op afwerken

4 november 2018, 15:51

FC Emmen pakte zondagmiddag een knap punt op bezoek bij sc Heerenveen, maar had ook zomaar met de volle buit huiswaarts kunnen keren. De bezoekers uit Drenthe kregen met name voor rust een aantal enorme mogelijkheden, maar waren slordig in de afronding. Dick Lukkien is enerzijds opgelucht dat zijn ploeg vlak voor tijd de 1-1 maakte, anderzijds is hij kritisch op zijn aanvallers.

In de eerste helft kwam Emmen er een aantal keer heel gevaarlijk uit, maar Warner Hahn hield zijn doel schoon. "Volgens mij was de verhouding 0-2, 0-3. We hebben vier echt honderd procent kansen gehad. Daar moet je kritisch op zijn. Als je in een wedstrijd zó goed voetbalt en je voor rust de wedstrijd kunt beslissen, dan is dat een punt van aandacht", aldus de trainer van Emmen in gesprek met FOX Sports. "We zullen meer op afwerken moeten trainen, hoorde ik net. Dat gaan we ook maar doen."

Midweeks blameerde Emmen zich in de beker door met 1-3 te verliezen van ODIN '59. Het punt in het Abe Lenstra is derhalve een opsteker voor de Drentenaren.  "We waren op zoek naar iets meer zekerheid. Dat gaf vertrouwen aan de jongens. Dat zag je vanaf minuut één. We hebben een heel goede eerste helft gespeeld, daardoor hebben we een verdiend punt meegenomen."

Kjell Scherpen

Bij het openingsdoelpunt van Arber Zeneli zag Kjell Scherpen er niet helemaal goed uit. De aanvaller van Heerenveen schoot vanaf de rechterkant van het veld een vrije trap over de jonge sluitpost. "Ik denk dat je ook de credits aan de nemer moet geven", zegt Lukkien. "Er zat een mooie curve in, maar uiteindelijk mag 'ie er niet in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen