Olde Riekerink: "We moeten veel beter worden in het spel maken"

4 november 2018, 16:14

Weer slaagde sc Heerenveen er zondagmiddag niet in om een thuiswedstrijd om te zetten in een zege. De Friezen kwamen voor eigen publiek niet verder dan een teleurstellende 1-1 tegen FC Emmen. Jan Olde Riekerink zag zijn ploeg in de eerste helft te veel kansen weggeven en na rust te weinig creëren.

Emmen was voor rust in de omschakeling een aantal keer levensgevaarlijk, maar slordig in de afronding. "Ik vond dat we heel ongedisciplineerd speelden. Tegen AZ (2-3 winst, red.) hebben we een heel goede teamprestatie geleverd. Ik had nu de eerste helft het gevoel dat iedereen deed wat hij zelf wilde. We waren ongeduldig en stonden in de omschakeling elke keer fout", zegt Olde Riekerink tegen de NOS.

De oefenmeester zag zijn team na rust gedisciplineerder spelen. "De tweede helft hebben we echter te weinig gecreëerd. Dat was het probleem van de tweede helft", aldus een ontevreden Olde Riekerink. "We moeten veel beter worden in het spel maken. Daar vind ik ons op dit moment niet goed genoeg in. Ik maak me geen zorgen, want we hebben een groep die goed kan voetballen. Dat gaat er op een gegeven moment in balbezit ook wel uit komen."

Heerenveen won dit seizoen drie keer, maar boekte alle zeges buitenshuis. Voor eigen publiek werd nog geen enkele keer gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen