Utrecht behoudt aansluiting met top vier na zege op ADO

4 november 2018, 16:28   Bijgewerkt: 4 november 2018, 17:50

Voor de derde competitiewedstrijd op rij heeft FC Utrecht drie punten gepakt. In eigen huis won het met 3-0 van een slap ADO Den Haag, al was het spel lange tijd niet om aan te zien. Bovendien werd de thuisploeg al meteen in het zadel geholpen dankzij een vreselijke blunder van keeper Indy Groothuizen. 

De thuisploeg kreeg dus groen licht om er een mooie en makkelijke middag van te maken en de druk volledig op ADO te leggen. Maar dat mislukte in eerste instantie behoorlijk. Het waren juist de bezoekers uit Den Haag die vooral het spel maakten, al ging ook bij hen opvallend veel mis. Er ontstonden een paar kansen via Abdenasser El Khayati en Sheraldo Becker, maar zonder gevolgen voor FC Utrecht.

Het toch wel schrikbarende spelbeeld in de Galgenwaard was grotendeels niet om aan te gluren. Eenvoudige passes kwamen niet aan, terugspeelballen waren te hard en er zat zelden een uitgespeelde aanval bij. Die fouten werden dan vaak 'hersteld' met een overtreding. In tegenstelling tot mooie combinaties waren die er wél. In overvloed.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 7, Willem Janssen 7, Timo Letschert 6, Nicolas Gavory 5; Joris van Overeem 6, Simon Gustafson 5 (83. Sander van de Streek), Urby Emanuelson 6 (80. Othmane Boussaid); Gyrano Kerk 7, Cyriel Dessers 6 (60. Mark van der Maarel 5), Oussama Tannane 7

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 4; Giovanni Troupée 6, Tom Beugelsdijk 6 (72. Shaquille Pinas), Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 5; Dion Malone 6, Lex Immers 6, Abdenasser El Khayati 7; Elson Hooi 6 (72. Erik Falkenburg), Thomas Necid 4, Sheraldo Becker 7 (52. Thijmen Goppel 6)

Man of the match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen