Van 't Schip ontstemd: "Dit was zwaar, zwaar onvoldoende"

4 november 2018, 17:13

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip is niet te spreken over hoe zijn team voor de dag kwam op bezoek bij Fortuna Sittard. De Zwollenaren kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand en liepen vervolgens de hele wedstrijd achter de feiten aan. Uiteindelijk ging PEC Zwolle met 3-0 onderuit.

De oefenmeester zegt dat zijn ploeg op alle fronten is afgetroefd. "Hoe komt dat? Zij waren vanaf het begin veel scherper. Wij wilden blijven voetballen, terwijl we soms eerder de diepte hadden moeten zoeken. De eerste goal wordt ingeleid door onnodig balverlies. Dan staan we niet goed", aldus Van 't Schip tegen de NOS. "Wij maken een foute keuze en dat hebben we vrij vaak gedaan de eerste helft. Dan geef je Fortuna de wapens om ons onder druk te houden."

Stokkers opende in Sittard na drie minuten de score. De Fortunezen liepen vervolgens na rust uit naar 3-0 door rake strafschoppen van Mark Diemers. "We hebben het voor Fortuna een heerlijke wedstrijd gemaakt. Zij hebben ons op alle fronten afgetroefd en afgestraft. Dat is zeer teleurstellend. Aan ons om nu de komende wedstrijden terug te slaan. Dit was zwaar, zwaar onvoldoende."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen