Eigen doelpunt Hoedt leidt grote overwinning Man City in

11 november 2018, 22:32

Manchester City is na elf speelrondes nog steeds ongeslagen in de Premier League. Het team van trainer Pep Guardiola had zondagmiddag bijzonder weinig moeite met Southampton, dat met 6-1 aan de kant werd gezet. Door de ruime zege gaan The Citizens met 29 punten uit elf wedstrijden alleen aan kop in de Premier League.

Na zes minuten spelen was het voor Southampton duidelijk dat het een zware middag zou worden. Wesley Hoedt passeerde onbedoeld zijn eigen doelman en zette daarmee de 1-0 op het scorebord. Via Sergio Agüero (intikker) en David Silva (volley) liep de thuisploeg al snel uit naar een marge van drie goals. Southampton kwam via een benutte strafschop van Danny Ings terug tot 3-1, maar Raheem Sterling gooide nog voor rust de wedstrijd in het slot.

Na rust deed Manchester City het wat rustig aan, maar scoorde het nog wel twee keer. Halverwege de tweede helft maakte Sterling zijn tweede van de wedstrijd; zijn zesde van het Premier League-seizoen. Sané maakte het vlak voor tijd nog erger voor Southampton door de 6-1 voor zijn rekening te nemen. Door de grote zege staat City twee punten los van Liverpool. Nummer drie Chelsea komt later op de zondag nog in actie en kan de koploper ook tot twee punten naderen.