Scherpen blijft rustig na fouten: "Ik denk dat ik mentaal sterk ben"

5 november 2018, 09:14

Kjell Scherpen ging zondagmiddag niet voor het eerst dit seizoen pijnlijk in de fout bij FC Emmen, toch raakt de doelman niet paniek. Na een geweldige seizoensopening beleeft de goalie mindere maanden, maar hij wil er vooral beter uitkomen. "Als er iets gebeurt waar ik negatief bij betrokken ben, moet ik daar van leren."

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. Een 'megablunder' wilde hij zijn eigen handelen bij het doelpunt van Arber Zeneli niet noemen. "Ik ga mezelf niet de put inpraten", stelt hij namelijk. Net als tegen Fortuna kreeg de goalie terechte kritiek, zo erkende hij. Toch zijn zeker niet alle opmerkingen terecht.

"Dat ik na een fout anders in het doel zou staan, bijvoorbeeld. Als er iets slecht gaat, worden andere dingen ineens ook negatief benaderd. Terwijl ik gewoon mezelf blijf. Als ik een fantastische redding maak, zie je bij mij precies dezelfde gezichtsuitdrukking", verzekert de FC Emmen-goalie. "Ik denk dat ik mentaal sterk ben. Als ik een fout maak, blijf ik rustig. Dat zag je ook in de rest van de wedstrijd."

Jong Oranje

Zo greep hij kordaad in op een inzet van Sam Lammers. Dat de nog altijd pas achttienjarige Scherpen op krediet kan rekenen, bleek wel uit het feit dat hij in de voorselectie van Jong Oranje zit. Een postieve verrassing voor de doelman. "Ik was er vanuit gegaan dat ik me bij Oranje O19 zou mogen melden. Maar bij Jong Oranje zien ze in mij veel potentie. Ze willen me eens met eigen ogen bekijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen