Fortuna Sittard-spits Stokkers leert van beelden Lieke Martens

5 november 2018 – Finn Stokkers zette zijn naam zondagmiddag op de voetbalkaart van Nederland door in zijn eerste basisplaats van dit Eredivisie-seizoen bij Fortuna Sittard binnen drie minuten te scoren tegen PEC Zwolle. De aanvaller viel buiten de basis door de komst van Andrija Novakovich, maar bleef knokken én zichzelf verbeteren. Bijvoorbeeld door naar beelden van Oranje-Leeuwin Lieke Martens te kijken.

Fortuna Sittard-spits Stokkers leert van beelden Lieke Martens

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Omdat hij buiten de basis viel, ging de aanvaller meer extra trainen. Zo ging hij met een coach aan de slag om te werken aan zijn finesse. "Hij leert me hoe ik om me heen moet kijken als ik een bal aangespeeld krijg. Via een iPad krijg ik voorbeelden te zien van Lieke Martens, of Frank Lampard. Maar ook op andere manieren probeer ik beter te worden", vertelt hij tegenover De Limburger.

Vorig seizoen was de 22-jarige spits een belangrijke kracht in het elftal van Fortuna en scoorde dertienmaal in de Eerste Divisie, dus dat hij buiten de basis viel, deed wel even pijn. "In het begin had ik het moeilijk. Ik krijg niet heel veel kansen, maar die wil ik wel ten volle benutten", aldus een strijdvaardige Stokkers, die dit seizoen in zes optredens tweemaal scoorde en een assist gaf.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd