Seuntjens vindt het 'irritant' dat hij de pineut is als het minder gaat

5 november 2018, 12:00

Mats Seuntjens besliste afgelopen weekend voor de tweede keer in korte tijd een wedstrijd voor AZ, maar omstreden in Alkmaar is hij nog altijd zeker niet. En dat frustreert, vooral omdat trainer John van den Brom vooral lovende woorden over heeft voor zijn pupil. "Het is wel irritant dat ik meestal de pineut ben zodra het wat minder gaat."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Van den Brom heeft de multifunctionele speler op bijna alle posities wel in het elftal (met succes) gebruikt, een vaste plaats heeft hij nooit voor lange tijd veroverd. "Uiteindelijk zegt iedereen over zichzelf dat hij in de basis thuishoort. Ik moet de trainer gewoon geen kans meer gunnen om mij eruit te halen", realiseert de hoofdrolspeler zich.

Van den Brom heeft al meermaals te kennen gegeven 'groot fan' te zijn van Seuntjens, maar heeft meer belangen dan alleen die van de doelpuntenmaker tegen De Graafschap. "Hij denkt al als een trainer, zeg ik vaak. Als coach ben je op zoek naar verlengstukken in het veld en daar is Mats zeker een voorbeeld van", aldus een lovende Van den Brom. "Maar als het bij hem even niet gaat, dan krijgt de teleurstelling vaak de overhand en dat gaat ten koste van zijn spel. Uiteindelijk moet hij het licht gaan zien. Dat hoop ik echt. Dat hij vaker kan laten zien dat hij zo ontzettend goed kan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen