Peterson looft 'slimme' Wormuth: "Hij durft dingen te veranderen"

5 november 2018, 13:18

Wie een blik werpt op de topscorerslijst van de Eredivisie, ziet de naam van Kristoffer Peterson als tweede staan. De Zweed in dienst van Heracles Almelo schoot dit seizoen als een komeet uit de startblokken, maar staat de laatste weken droog. Ook in het duel met NAC Breda kwam de aanvaller niet tot scoren. In gesprek met FCUpdate.nl legt Peterson uit waar het volgens hem aan ligt.

Als Max Verstappen op de laatste plaats maakte Peterson dit seizoen een geweldige start. Gesteund door de keuzes van de coach maakte hij een uitstekende start. "In het begin van het seizoen verrasten we teams met onze tactiek. Dat werd na verloop van tijd minder. Dat geldt ook voor mij persoonlijk. Andere clubs houden met beter in de gaten", legt hij het verschil uit. Van paniek is er overigens allerminst sprake. "Je kunt niet altijd scoren. Als ik geen kansen zou creëren zou ik bezorgd zijn, maar dat is niet zo. Ik hoop dat de doelpunten snel terugkomen", aldus de Zweedse aanvaller.

{image[330046][right-half][]}Slimme trainer

Volgens Peterson is trainer Frank Wormuth één van de krachten van de voortvarende seizoensstart van Heracles. "Het is een hele slimme trainer. Hij durft dingen te veranderen en verbeteren. Het geeft mij een erg goed gevoel om onder zo'n coach te werken. Wat we tot nu toe met Heracles hebben klaargespeeld, is fantastisch."

Peterson zag zijn productieve eerste maanden van het nieuwe seizoen onlangs beloond met een debuut in het nationale elftal van Zweden. Een kers op de taart voor Peterson. Hoewel zijn debuut ongelukkig was, blijft het een van de hoogtepunten in zijn loopbaan. "Spelen voor je land is een droom die uitkomt, speciaal voor mijn carrière met ups en downs. Ik ben daar erg dankbaar voor en moet blijven gaan."

Door: Dennis Stiphout

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen