Serrarens eenzame spits van De Graafschap: "Stond op eiland"

5 november 2018, 14:20   Bijgewerkt: 5 november 2018, 14:25

De Graafschap parkeerde zaterdag tegen AZ de bus en dat was ook voor Fabian Serrarens geen pretje. Hij was de eenzame spits van de Superboeren. Serrarens voelde zich machteloos in het verloren duel met de Alkmaarders (1-0).

"Ik stond op een eiland. Ik moest zoveel verdedigend werk verrichten dat ik weinig energie meer had als we de bal eens in bezit hadden", zegt Serrarens tegen De Gelderlander. "We hebben geen kans gehad. Als het dan 0-0 blijft, stap je nog met een goed gevoel van het veld. Nu staan we alsnog met lege handen en zijn de druiven extra zuur."

Serrarens toont begrip voor de tactiek die Henk de Jong koos, maar is geen fan van de speelwijze. "Als aanvaller wil je vooral op de helft van de tegenstander spelen. Ik wil kansen creëren, belangrijk zijn. Dat kon nu niet. Maar ik begrijp wel dat de trainer voor dit systeem koos. Ploegen als AZ, PSV en Ajax zijn een paar klassen beter dan wij, in zulke wedstrijden moeten we compact spelen en hopen dat de bal voorin een keer goed valt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen