Ceferin wil vechten tegen plan voor Europese Super League

5 november 2018, 16:29

Als het aan UEFA-preses Aleksander Ceferin ligt, wordt het plan om een Europese Super League te organiseren fel bestreden. De voorzitter van de Europese voetbalbond is niet blij met de plannen die vrijdag uitlekten. "Elke week Juventus – Bayern München kijken is saaier dan Juventus tegen pakweg Torino."

Vrijdag kwam naar buiten dat er plannen zijn om een Europese Super League op te richten. Het plan voor de supercompetitie zou in 2021 werkelijkheid moeten worden. Naar verluidt is Bayern München de initiatiefnemer van nieuwe competitieopzet.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is duidelijk minder content met het plan. "Het zou het voetbal wereldwijd pijn doen", vertelt hij tegen Kicker. "Het zou saai zijn om elke week Juventus – Bayern München te kijken zou saaier zijn dan Juventus tegen pakweg Torino."

Als we Ceferin moeten geloven, komt er onder zijn leiding geen Super League. "Ik zal er alles aan doen om zolang als ik hier ben, te vechten tegen zo'n competitie. Op de lange termijn zijn de clubs de verliezers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen