Speler van de Week: Daley Blind is weer op z'n sterkst

5 november 2018, 17:30

Het gaat bij Ajax vaak en veel over Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Superlatieven komen de kenners tekort. Niet geheel onterecht. Terugkerend is ook de kritiek op Daley Blind. Er zijn tijden geweest dat hij niets goeds kon doen, maar tegen Willem II was de vice-aanvoerder van Oranje de Man of the Match en dat maakt hem Speler van de Week bij FCUpdate.nl.

Blind is Europese klasse, tenminste als hij in goeden doen is. Een speler van zijn kaliber presteerde dit seizoen te vaak wisselvallig. Maar de Blind van afgelopen zaterdag tegen Willem II haalde meer dan zijn niveau, nadat hij de wedstrijden ervoor al op de weg terug was. Het duel met de de Tricolores was een van zijn beste wedstrijden sinds zijn terugkeer.

Iedere bal die in zijn buurt kwam, was voor hem. Waar zijn ploeggenoten steeds onzorgvuldiger gingen spelen, heerste Blind achterin. Fran Sol zat in zijn broekzak, vooral dankzij hem hoefde Willem II zich geen illusies te maken in de Johan Cruijff Arena. Deze Daley Blind is de zestien miljoen euro meer dan waard.

{image[328651][right-half][]}Van Hanegem

Zou Blind dan toch kunnen verdedigen? Willem van Hanegem beweerde in september het tegendeel. De Kromme vindt dat Blind alleen op het middenveld nuttig kan zijn. Dat schreef Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad, na de interlands van Oranje tegen Peru en Frankrijk, waarin Blind als linksback speelde.

Het waren ook zeker niet zijn sterkste wedstrijden. Hij maakte geen reclame voor zichzelf. De Blind die in Parijs speelde is een wereld van verschil met de Blind die zaterdag uitblonk tegen Willem II. Uiteraard, de nummer veertien van de Eredivisie is nooit te vergelijken met de regerend wereldkampioen. Fran Sol is ook geen Kylian Mbappé, maar Blind bewees wel het tegendeel van Van Hanegem.

Blind had klaarblijkelijk de tijd even nodig om terug te keren op zijn oude niveau. In zijn laatste jaar bij Manchester United speelde de Amsterdammer weinig, en toen hij afgelopen zomer tekende bij Ajax was de selectie van Erik ten Hag al twee weken in training. Zelf had Blind net vijf weken vakantie achter de rug. Nu Ajax voor een cruciale fase in de Champions League staat, is Blind weer op z'n sterkst en daar zal ook Ronald Koeman erg content mee zijn.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen