Politie voorkwam naar eigen zeggen confrontatie Willem II-fans

5 november 2018, 17:45

De politie van Amsterdam is van mening dat er afgelopen zaterdag reden genoeg was om Willem II-supporters die op weg waren naar de Johan Cruijff ArenA staande te houden. Volgens een woordvoerder van de politie is er zodoende een confrontatie met Ajax-fans voorkomen.

Twee dagen geleden werden 150 Tilburgers urenlang in Amsterdam vastgehouden en uiteindelijk onder begeleiding van de politie naar het stadion gebracht. Volgens woordvoerder Nabil Ou-Aissa is er overleg geweest tussen politiekorpsen uit de hoofdstad en Tilburg. De Amsterdamse politie beschikte volgens het Brabants Dagblad over informatie van de collega's uit Brabant waaruit bleek dat er op het station in Tilburg een eetstalletje geplunderd zou zijn. Dat was in Amsterdam de reden om de groep vast te houden.

Er ook waren vier supporters van de gasten mee die officieel een stadionverbod hadden, Toch verplichtte de Amsterdamse politie dat viertal ook om de wedstrijd bij te wonen in plaats van ze vast te houden op bijvoorbeeld het bureau. De volledige groep werd vervroegd naar de ArenA gedirigeerd en kreeg zo niet de kans om eerst nog de stad in te gaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen